Stekkerklare zonnepanelen

Wat zijn stekkerklare zonnepanelen?

Stekkerklare zonnepanelen zijn zonnepanelen die rechtstreeks op een stopcontact kunnen worden aangesloten. Ze hebben een geïntegreerde omvormer die de door het paneel geproduceerde gelijkstroom omzet in wisselstroom, die compatibel is met het elektriciteitsnet. Deze systemen zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en gebruik, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor consumenten die geen grote zonnepaneelinstallaties kunnen of willen aanschaffen. Je hebt een platte ondergrond nodig of een tuin.

Sets

De goedkoopste set is de Solar 740 wp voor slechts €559. De overige sets kosten tussen de 800 en 1025 euro. De panelen hebben hun eigen omvormer, je kan ze daarom direct aansluiten zonder de meterkast aan te passen.

Voordelen & nadelen

– Eenvoudige installatie: Eén van de grootste voordelen van stekkerklare zonnepanelen is de eenvoudige installatie. Traditionele zonnepanelen vereisen vaak gespecialiseerde kennis en technische vaardigheden voor de installatie, terwijl stekkerklare panelen in principe door iedereen kunnen worden geïnstalleerd.

– Flexibiliteit: Stekkerklare zonnepanelen kunnen op verschillende locaties worden geïnstalleerd, zoals op balkons, in tuinen, op daken of zelfs op RV’s en boten. Deze flexibiliteit maakt ze ideaal voor stedelijke omgevingen en voor mensen die in appartementen wonen. Het nadeel is dat traditionele panelen wat meer zonne-energie opwekken.