Fastned

Fastned bouwt aan een netwerk van snellaadstations langs snelwegen, in steden en op andere strategische locaties. Deze stations zijn uitgerust met meerdere oplaadpunten die gebruik maken van de nieuwste technologie om elektrische auto’s snel te kunnen laden. Dit betekent dat bestuurders hun auto in ongeveer 20 tot 30 minuten voor een groot deel kunnen opladen, afhankelijk van het type auto en de laadcapaciteit. Het doel van Fastned is om elektrisch rijden zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk te maken, zodat meer mensen de overstap maken en we samen de CO2-uitstoot kunnen verminderen.

Fastned in Nederland

Nederland is voor Fastned een thuisbasis en een belangrijk actieterrein. In ons kleine, dichtbevolkte landje speelt de beschikbaarheid van laadstations een grote rol in de acceptatie en het gebruik van elektrische auto’s. Fastned heeft in Nederland een uitgebreid netwerk van laadstations opgebouwd langs belangrijke snelwegen en in stedelijke gebieden. Deze stations zijn strategisch geplaatst om ervoor te zorgen dat bestuurders nooit ver hoeven te rijden om hun auto op te laden, waardoor de zogenaamde ‘laadangst’ – de angst om zonder stroom te komen zitten – wordt verminderd.

Laadstations

De laadstations van Fastned zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en snelheid. Ze hebben een opvallend geel dak dat zonne-energie opvangt, wat bijdraagt aan de duurzaamheidsmissie van het bedrijf. Bovendien zijn de stations uitgerust met verschillende soorten laders om een breed scala aan elektrische auto’s te ondersteunen. Fastned werkt continu aan het upgraden van hun stations om de laadtijden verder te verkorten en de ervaring voor de gebruiker te verbeteren.

Buitenland

Fastned is vooral actief in Nederland maar heeft ook laadstations in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Belgiƫ, Zwitserland, Frankrijk en Denemarken. In hun app staan alle locaties vermeld in Google Maps.

Duurzaamheid en Innovatie

Een van de kernwaarden van Fastned is duurzaamheid. Het bedrijf streeft ernaar om bij te dragen aan een schoner milieu door de overgang naar elektrisch rijden te faciliteren. De stroom die Fastned levert, is 100% afkomstig uit hernieuwbare bronnen, zoals zonne- en windenergie. Dit betekent dat wanneer je jouw auto oplaadt bij een Fastned-station, je niet alleen je auto, maar ook de planeet een dienst bewijst.

Concurrenten

Een belangrijke concurrent in Nederland is Shell dat bezig is om een netwerk van laadstations aan te leggen. In april 2024 werd bekend dat het laadpalen bedrijf Electra naar Nederland komt. Electra is een groot Frans bedrijf.