Thuisaccu merken

batterij opladen

Thuisbatterijen – Populaire Merken

Hoewel het kabinet twijfelt over subsidie voor thuisbatterijen zijn energieopslagsystemen big business geworden. Bekende multinationals die megabatterijen ontwikkelen zijn Tesla, Mercedes-Benz en Siemens.We hebben een aantal populaire thuisbatterijmerken op een rijtje gezet. De fabrikanten die ook aan particulieren leveren staan bovenaan.

Tesla Powerwall: Een van de meest bekende thuisbatterijen op de markt, met een hoge opslagcapaciteit en functionaliteiten zoals load shifting, back-up power en off-grid gebruik. De Tesla Powerwall is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, waarbij de meest recente versie een bruikbare capaciteit van 13,5 kilowattuur (kWh) heeft. De Powerwall is uitgerust met geïntegreerde omvormers die gelijkstroom (DC) van zonnepanelen omzetten in wisselstroom (AC) voor gebruik in huis. Bovendien ondersteunt de Powerwall de mogelijkheid om 10 units parallel te schakelen voor een grotere energieopslagcapaciteit. De afmetingen van een Tesla Powerwall zijn 115 cm x 75 cm x 15 cm. Het gewicht is 114 kg. De Powerwall kan zowel aan de muur als op de vloer geïnstalleerd worden. De Powerwall is op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland.

Tesla Megapack: Voor bedrijven heeft Tesla de Megapack ontwikkeld. Deze grootschalige energieopslag units hebben een capaciteit van 3 MWh en zijn onbeperkt schaalbaar. Ze hebben bijna geen onderhoud nodig en de garantie is tot 20 jaar. De Victoria Big Battery in Australië bestaat uit 212 Megapack units en heeft een capaciteit van 350 MWh. De kosten van een unit bedragen bijna 1,9 miljoen dollar (zonder installatie) en de wachtlijst is bijna twee jaar.

LG Chem: Dit Zuid-Koreaanse merk is bij ons vooral bekend door zijn televisies en mobiels. In Zuid-Korea is LG actief in diverse sectoren waaronder de energieopslagmarkt. De RESU-batterijen van LG zijn compact, licht en hebben een hoge energiedichtheid. Ze zijn in Nederland te koop voor consumenten.

Sessy: Een betaalbare thuisaccu van Nederlandse bodem die in het eerste kwartaal van 2024 leverbaar is. Gericht op de consumentenmarkt.

Blauhoff: Een thuisaccu die eveneens uit Nederland komt. Hun Home-Box kan maximaal 32 x geschakeld worden. Dit levert met recht een powerwall op.

Sonnenbatterie: Dit Duitse bedrijf biedt batterijen die kunnen worden geïntegreerd met zonnepanelen voor energieopslag. Een kwaliteitsproduct voor consumenten.

BYD B-Box: Deze Chinese fabrikant biedt een reeks thuisbatterijen aan met verschillende capaciteiten. De BYD HVM 8.3 heeft een opslagcapaciteit van 8,3 kWh en een modulair ontwerp, wat betekent dat het systeem kan worden uitgebreid door meerdere batterijmodules te combineren. Hierdoor kunnen huishoudens hun energieopslagcapaciteit vergroten naargelang hun behoeften.

Alpha ESS: Dit is een Chinees merk dat verschillende compacte energieopslagsystemen aanbiedt voor zowel consumenten als bedrijven.

EcoFlow: Draagbare energiegeneratoren (powerstations) die worden opgeladen via het stopcontact maar ook via zonne-energie. EcoFlow is gevestigd in Zuid-China.

Mercedes-Benz Energy Storage: Een bekend automerk dat ook energieopslagsystemen aanbiedt. Deze batterijen hebben een modulair ontwerp voor flexibele installatie. Voor consumenten en zakelijke klanten.

Eaton xStorage: Deze thuisbatterijen zijn het resultaat van een samenwerking tussen Nissan en Eaton waarbij Eaton het managementsysteem levert en Nissan de thuisbatterij.

Enphase Encharge: Dit Amerikaanse bedrijf staat bekend om zijn micro-omvormers, maar biedt ook batterijopslagsystemen aan.

Huawei: De LUNA2000 is een thuisbatterij van 5 kWh, 10 kWh of 15 kWh. De batterijen zijn schaalbaar tot 30 kWh.

VARTA pulse: VARTA is een Duits bedrijf dat bekend staat om zijn kwaliteitsbatterijen. Ze hebben twee thuisbatterijen van klein formaat voor aan de muur.

SMA Solar Technology: Duits bedrijf gespecialiseerd in omvormers (Sunny Boy) en managementsystemen.

Fluence Energy is een joint venture tussen Siemens en AES Corporation en marktleider in grootschalige energieopslag. Hun producten zijn niet voor particulier gebruik.

Wartsila: Hoofdkantoor in Finland, het bedrijf heeft een sterke groei gemaakt in grootschalige energieopslag units voor ondernemingen.

Powervault: Een Brits merk dat zowel lithium-ion als loodzuur batterijopslagsystemen aanbiedt.

Pylontech: Dit Chinese bedrijf biedt een reeks lithium-ion thuisbatterijen aan.

SOLAX BOX: Solax is een Chinese fabrikant die ook een reeks batterijopslagsystemen aanbiedt.

ESS Home Battery: Dit merk uit de Verenigde Staten heeft een reeks krachtige en betrouwbare batterijopslagsystemen.

Blue Planet Energy: Dit bedrijf uit de VS heeft een reeks batterijen die bekend staan om hun lange levensduur en veiligheid.

Moixa: Een andere Britse fabrikant die zowel zonnepanelen als batterijopslagsystemen aanbiedt.

IKEA: Dit Zweedse bedrijf dat bekend staat om zijn betaalbare meubels en innovatieve woonoplossingen, heeft de afgelopen jaren zijn aandacht ook gericht op het ontwikkelen van duurzame energieproducten. In 2017 is IKEA in Engeland al begonnen met het verkopen van thuisbatterijen. Op de Nederlandse website van IKEA is niets te vinden over thuisbatterijen die zonne-energie kunnen opslaan.

Thuisbatterij

Soorten
Subsidie thuisbatterij
Zelfvoorzienend huis
Thuisbatterij in China