Varta

Varta AG werd opgericht in 1887 en is gevestigd in Duitsland. Het bedrijf is een toonaangevende wereldwijde fabrikant van batterijen.De product portfolio is breed en gevarieerd met de nadruk op technologisch geavanceerde oplossingen. Ze produceren batterijen voor een breed scala aan toepassingen, van huishoudelijke apparaten tot industriële en automotive toepassingen.

Thuisbatterij Varta pulse neo

Het VARTA pulse neo systeem, een AC all-in-one oplossing met geïntegreerde batterijomvormer, is perfect geschikt voor zowel vernieuwing als voor gloednieuwe installaties. Indien nodig is het mogelijk om de opslagcapaciteit te vergroten door tot zes VARTA energieopslagsystemen aan te sluiten zonder extra hardware. De pulse neo van VARTA levert de hoogste energiedichtheid in de kleinst mogelijke ruimtes, wat het ideaal maakt voor kleinere woningen aangezien het opslagsysteem aan de muur kan worden gemonteerd.

Voor huishoudens met een energieverbruik tot 3,000 kWh is het 3,3 kWh-model zeer passend. Daarentegen is de 6,5 kWh-eenheid een uitstekende keuze voor huizen die tussen de 3,000 en 8,000 kWh verbruiken. Beide apparaten worden geleverd met een solide garantie van 10 jaar. De prijs voor de pulse neo 6,5 kWh is ongeveer 6200 euro.

Zonnepanelen

Varta maakt geen zonnepanelen.

Knoopcelbatterij

Een van Varta’s bekendste en belangrijkste producten is de zogenaamde knoopcelbatterij. Deze kleine, schijfvormige batterijen worden gebruikt in een breed scala aan apparaten, waaronder horloges, gehoorapparaten, en medische apparaten. Varta is een van de grootste producenten van deze batterijen ter wereld.

Autobatterijen

Varta maakt ook batterijen voor industriële toepassingen en voor de automobielsector. Ze produceren een reeks batterijen voor elektrische voertuigen, evenals conventionele lood-zuur autobatterijen.