Fluence Energy

Fluence Energy is een wereldleider op het gebied van energieopslagtechnologie, en blijft de voorhoede innemen in de transitie naar duurzame energie. Het bedrijf werd opgericht in 2018 als een joint venture tussen Siemens en AES Corporation, twee gevestigde namen in de energiesector.

Bedrijfsleven

Fluence Energy is voornamelijk gericht op grootschalige energieopslagsystemen en oplossingen voor bedrijven, nutsbedrijven, en energieproducenten. Hun producten zijn ontworpen om grote hoeveelheden energie op te slaan en te beheren, en worden vaak gebruikt in combinatie met hernieuwbare energiebronnen zoals wind- en zonne-energieparken en ondernemingen. De opslagsystemen lijken te groot (en te duur) voor particulier gebruik.

Marktleider in 2021

IHS Market bracht in 2021 een rapport uit van de Top energy storage system integrators in 2021. Hierin stond Fluence Energy bovenaan met 18% marktaandeel gevolgd door NextEra Energy Resources (14%) en Tesla Energy (11%). Het is niet bekend hoe de verhoudingen zijn in 2023.

Een paar cijfers

Het bedrijf is actief op 44 markten en heeft 225 energieopslag projecten afgerond (of is er mee bezig) met een totaal vermogen van 6,2 GW.

Energieopslag van Fluence

– Gridstack
– Ultrastack
– Sunstack
– Edgestack

Het nominaal wisselstroomvermogen van de Gridstack is 2 MW – 500+ MW. Het systeem is schaalbaar en kan elkaar gekoppeld worden. De batterij bestaat uit geavanceerde lithium-ion afgedichte cellen. De afmetingen zijn 2,5 x 2,5 x 2 meter en het gewicht van een unit is 8500 kg. De Gridstack functioneert in temperaturen van -30°C to 45°C.

Edgestack is een compact, modulair energieopslagsysteem dat is ontworpen voor gebruik op locatie bij klanten. Het nominaal wisselstroomvermogen van de Edgestack is 500 kW – 4 MW. De afmetingen, gewicht en samenstelling van batterij zijn het zelfde als de Gridstack.

ThuisBatterij

Soorten thuisbatterijen
Thuisbatterij bekende merken
Subsidie thuisbatterij
Enphase
SMA Solar Technology
Sessy
Mercedes-Benz Energy Storage
Mega batterij