SMA Solar Technology

zonne energie

SMA Solar Technology AG, vaak simpelweg SMA genoemd, is een Duitse producent van solar-gerelateerde producten en diensten. Gevestigd in Niestetal, Duitsland, heeft het bedrijf een voortrekkersrol gespeeld in de ontwikkeling en productie van technologieën gericht op het efficiënt gebruik van zonne-energie. De onderneming denkt in 2023 de omzet te verhogen naar 1,6 miljard euro.

SMA thuisbatterij

De thuisbatterijen van SMA spelen een cruciale rol in het aanbod van duurzame energieoplossingen van het bedrijf. Deze batterijen zijn ontworpen om overtollige zonne-energie op te slaan die gedurende de dag door zonnepanelen wordt opgewekt. SMA is er niet alleen voor consumenten maar ze hebben ook oplossingen voor ondernemingen en zonnestroomcentrales.

Sunny

Sunny Boy Storage 3.7 / 5.0 / 6.0 is een efficiënte batterijomvormer voor woningen. Er kunnen 3 apparaten aan elkaar gekoppeld worden. Handige functies zijn de geïntegreerde noodstroomfunctie en Smart Connected. Hierbij houdt de fabrikant de installatie in de gaten of alles naar behoren functioneert. Bij een ernstige storing stuurt het bedrijf automatisch een nieuw toestel.

Sunny Home Manager 2.0 is een slim systeem dat alle energieprocessen in je huis naadloos met elkaar verbindt. Deze regelt de energiestromen volledig automatisch om de energie die door je zonnepanelen wordt opgewekt, maximaal te gebruiken. Het systeem gebruikt online weersvoorspellingen en analyseert je persoonlijke energieverbruik om een dagelijkse energieproductievoorspelling te maken. Hiermee kan de Sunny Home Manager 2.0 anticiperen op periodes van hoge zonne-energieproductie en bepalen wanneer het ideaal is om bepaalde apparaten, zoals de wasmachine, te activeren.”

Zonne-energie omvormers: Sunny Tripower X, Sunny Tripower CORE2 en de Sunny Highpower PEAK3. Deze laatste omvormer is voor grote installaties. De Tripower X is bedoeld voor commerciële zonnestroominstallaties, bijvoorbeeld op daken van winkels en kantoren.

Thuisbatterij

Thuisbatterij bekende merken
Subsidie thuisbatterij
Sessy
LG Chem
BYD B-Box
Sonnenbatterie