SonnenBatterie


SonnenBatterie werd in 2010 opgericht in Duitsland. In 2019 nam Shell Renewables and Energy Solutions het bedrijf over om zijn positie in de energiemarkt te versterken en zijn aanbod van duurzame energieproducten en -diensten uit te breiden. SonnenBatterie past goed in de strategie van Shell om te investeren in hernieuwbare energie en om een belangrijke speler te worden in de energietransitie.

SonnenBatterie

SonnenBatterie biedt een reeks energieopslagsystemen aan, ook bekend als “sonnenBatteries”. Deze systemen zijn ontworpen om overtollige energie van zonnepanelen op te slaan voor later gebruik. Ze zijn slim ge├»ntegreerd in het energienetwerk en kunnen helpen bij het beheersen van piekbelastingen, een belangrijke uitdaging in de moderne energiemarkt.

Vlaggenschip

Het vlaggenschip is de sonnenBatterie 10 die een vermogen heeft van bijna 10 kWh. Het type ‘sonnenBatterie 10 performance’ is een nog krachtigere variant van de sonnenBatterie (11 kWh). Deze thuisbatterij is erg geschikt als je een grote woning hebt met warmtepomp en/of een elektrische auto. De fabrikant geeft 10 jaar garantie op het product. Wereldwijd zijn er al 90.000 apparaten ge├»nstalleerd. Indien gewenst kan het sonnenProtect 8000-systeem binnen een tijdsbestek van 10 seconden automatisch noodstroom leveren in geval van een noodsituatie. De prijs van de 10 Performance ligt rond de 14.000 euro exclusief btw.

Huishoudens verbonden

Daarnaast heeft SonnenBatterie een innovatief model ontwikkeld waarbij de sonnenBatteries van verschillende huishoudens met elkaar verbonden kunnen worden om een ‘virtueel energienetwerk’ te vormen. Dit betekent dat overtollige energie die door een huishouden wordt opgewekt, kan worden gedeeld met anderen in het netwerk.

ThuisBatterij

Thuisbatterij bekende merken
Subsidie thuisbatterij
LG Chem
Enphase
SMA Solar Technology
Fluence Energy
Sessy
Mercedes-Benz Energy Storage
Wartsila