Wartsila

Wärtsilä Corporation, een Fins bedrijf met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1834, is een wereldleider in complete cyclus oplossingen voor de maritieme en energiemarkten. Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht als een ijzergieterij en machinefabriek in de stad Värtsilä in Oost-Finland, en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke speler in de wereldwijde industrie.

Personeel en hoofdkantoor

Het bedrijf heeft meer dan 18.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 70 landen wereldwijd. Het heeft vestigingen in meer dan 200 locaties in ongeveer 80 landen. Het hoofdkantoor van Wärtsilä is gevestigd in Helsinki, Finland. In 2022 genereerde Wärtsilä een omzet van bijna 6 miljard euro.

Maritieme sector

Wärtsilä is op verschillende markten actief, maar zijn sterkste aanwezigheid ligt in de maritieme sector. Het bedrijf is erkend voor het leveren van geavanceerde technologieën en geïntegreerde oplossingen aan de maritieme en offshore industrie. Dit omvat alles van scheepsmotoren en voortstuwingsoplossingen tot navigatie-, automatiserings- en controlesystemen.

De maritieme sector van Wärtsilä omvat een breed scala aan klanten, waaronder scheepseigenaren en -exploitanten, scheepswerven, scheepsontwerpbureaus, en ook de offshore industrie. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd voor het leveren van betrouwbare, efficiënte en innovatieve oplossingen die voldoen aan de strenge eisen van deze industrieën.

Energie

Hoewel Wärtsilä sterk aanwezig is in de maritieme sector, heeft het bedrijf ook een aanzienlijk marktaandeel in de energiesector, waar het energieoplossingen biedt voor zowel traditionele als hernieuwbare energiebronnen. Het bedrijf heeft de capaciteit om te voorzien in de volledige waardeketen van energieproductie, van de initiële projectontwikkeling en financiering tot langdurige operationele en onderhoudsdiensten. Wärtsilä’s GridSolv Quantum is een modulair energieopslagsysteem dat gericht is op grote ondernemingen.

ThuisBatterij

Thuisbatterij bekende merken
Subsidie thuisbatterij
Enphase
SMA Solar Technology
Fluence Energy
Sessy
Mercedes-Benz Energy Storage
Mega batterij