Mercedes-Benz Energy Storage

smart home - bediening met tablet
De Mercedes-Benz Energy Storage is een thuisaccu, vergelijkbaar met de Tesla Powerwall. Dit apparaat slaat overtollige energie op die is gegenereerd door hernieuwbare bronnen zoals zonnepanelen. Het energieopslagsysteem van Mercedes-Benz is gemaakt van lithium-ion batterijen, dezelfde technologie die wordt gebruikt in hun elektrische auto’s.

Verschillend vermogen

De thuisbatterijen van Mercedes-Benz hebben een capaciteit van 2,5 kWh tot 24 kWh. Een blok van 8 stuks koppelen levert zo een vermogen op van 20 kWh. De aanbevolen temperatuur is 6 – 40 graden met een limiet van 52 graden. Het systeem kan zowel staand als aan de muur geïnstalleerd worden. Het opslagsysteem werkt goed samen met de Sunny Boy omvormer van SMA. De Mercedes-Benz Energy 20 kWh heeft een prijs van rond de 12.500 euro.

Business

Ook voor de zakelijke markt heeft Mercedes-Benz een energieopslagsysteem ontwikkeld. Met geïntegreerde koeling uitgeruste, schaalbare componenten bieden de mogelijkheid voor energieopslag. Deze opslagmogelijkheden beginnen bij een capaciteit van 100 kWh en kunnen worden uitgebreid tot wel 100 MWh.

Schaalbaarheid

Een andere indrukwekkende functie van de Mercedes-Benz Energy Storage is de mogelijkheid tot schaalbaarheid. Het systeem is modulair van opzet, wat betekent dat huiseigenaren hun opslagcapaciteit kunnen uitbreiden door meerdere units aan elkaar te koppelen. Dit maakt het systeem uiterst flexibel en aanpasbaar aan de specifieke behoeften van de gebruiker.

Thuisbatterij

Thuisbatterij soorten
Thuisbatterij merken
Enphase
Zelfvoorzienend huis