Sessy

slim huis digitaal besturen
Sessy is een thuisbatterij van Nederlandse bodem! Sessy staat voor Smart Energy Storage System en het opslagsysteem is in het eerste kwartaal van 2024 leverbaar. De start-up die het maakt zoeken nog wel investeerders.

Specificaties & garantie

De nieuwe thuisbatterij heeft een capaciteit van 5 kWh waarvan 2,2 kW laden en 1,7 kW ontladen. De afmetingen zijn 44 x 50 x 20cm en het gewicht is 46 kg. Er wordt 5 jaar garantie gegeven op de omvormer en 10 jaar op de batterij.

Zonnepanelen niet nodig

Sessy werkt ook prima zonder zonnepanelen, bijvoorbeeld als je een dynamisch energiecontract hebt. Het slimme apparaat berekent van tevoren wanneer het beste moment is om de batterij te laden en ontladen. Het komt soms voor dat er zoveel energie is op het net dat er negatieve stroomprijzen gelden. Het ideale moment om stroom in te slaan op de thuisbatterij.

Prijs

De prijs is 3350 euro. Klanten die 50% vooruit betalen krijgen 50 euro korting. Betaal je het hele bedrag in een keer dan krijg je 100 euro korting. De minimale aanbetaling is 20%. Een erkende monteur kan het apparaat voor 150 euro installeren.

Thuisbatterij

Thuisbatterij soorten
Thuisbatterij merken
Enphase
SMA Solar Technology
Zelfvoorzienend huis