LG Chem

vlag van Zuid Korea

De LG Group, opgericht in 1947, is een divers bedrijf dat actief is in verschillende industrieƫn, waaronder elektronica, chemie en telecommunicatie. LG Chem is een van de vele dochterondernemingen en is verantwoordelijk voor de chemische en energie-gerelateerde operaties van de groep.

Thuisbatterij LG

LG Chem heeft een sterke positie op de markt voor thuisbatterijen en biedt een reeks energieopslagoplossingen aan. Een van de meest populaire producten van het bedrijf in deze categorie is de RESU-serie (Residential Energy Storage Unit). Deze thuisaccu’s zijn gericht op particulieren, schaalbaar en leverbaar in verschillende sterkten. Zo kan er tot wel bijna 20 kWh aan energie opgeslagen worden. De prijs op het internet voor de LG Chem batterij RESU 10H PRIME is ongeveer 5700 euro.

– Flex: 8.6 kWh, 12.9 kWh, 17.2 kWh
– 10H Prime (82 cm x 50 cm x 30 cm, 111kg)
– 16H Prime (108 cm x 50 cm x 30 cm, 159kg)
– LV 12

Elektrische auto’s

LG Chem is een van de grootste fabrikanten van accu’s voor elektrische auto’s. Ze werken bijvoorbeeld samen met Tesla en Volkswagen. Ook de dure elektrische auto’s van Lucid Air rijden met accu’s van LG.

Opererende Markten

LG Chem opereert op een breed scala van markten, waaronder de petrochemie, IT en elektronica, en energieoplossingen.

Petrochemie: LG Chem produceert een breed scala aan producten, waaronder polymeerharsen, plasticizers, en andere industriƫle materialen die gebruikt worden in verpakkingen, constructie, en automotive toepassingen.

IT & Elektronica: Het bedrijf levert hoogwaardige materialen voor de productie van LCD’s, halfgeleiders, en mobiele apparaten. LG Chem is ook een belangrijke leverancier van lithium-ionbatterijen voor elektrische voertuigen (EV’s), en is een van de grootste producenten ter wereld op dit gebied.

Energieoplossingen: LG Chem is een pionier in de ontwikkeling van nieuwe energieoplossingen, waaronder thuisbatterijsystemen. Deze systemen, ook wel energieopslagsystemen (ESS) genoemd, stellen huiseigenaren in staat om energie op te slaan die is opgewekt door hernieuwbare bronnen zoals zonnepanelen voor later gebruik.

ThuisBatterij

Thuisbatterij bekende merken
Subsidie thuisbatterij
Enphase
SMA Solar Technology
Fluence Energy
Sessy
Mercedes-Benz Energy Storage
Wartsila