BYD B-Box


BYD (Build Your Dreams) is een Chinese multinational gevestigd in Shenzhen, Guangdong. Het bedrijf, opgericht in 1995, was oorspronkelijk actief in de oplaadbare batterijenindustrie en werd al snel een van ’s werelds grootste producenten van deze apparaten. Tegenwoordig is BYD een toonaangevende speler in verschillende sectoren, waaronder elektrische auto’s, monorails, vrachtwagens, bussen, vorkheftrucks en energieopslag.

Wat is de BYD B-Box?

De BYD B-Box is een geavanceerd energieopslagsysteem dat gebruikmaakt van lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) accutechnologie. Dit systeem is ontworpen om elektriciteit op te slaan die is opgewekt door hernieuwbare bronnen zoals zonnepanelen, waardoor gebruikers hun energieconsumptie kunnen optimaliseren en minder afhankelijk worden van het elektriciteitsnet.

Premium HVS
De BYD Battery-Box Premium HVS bestaat uit geschakelde HVS-accumodules. Er kunnen verschillende modules geschaald worden wat het vermogen een stuk groter maakt. Als je een (relatief) goedkope thuisbatterij zoekt zou de B-Box en LG Chem een goede keus kunnen zijn. De prijzen op het internet zijn vaak zonder btw. Zonnepanelen hebben sinds 1 januari 2023 een 0% btw tarief maar thuisbatterijen hebben dit niet.

Werking

De B-Box slaat de energie op die overdag wordt opgewekt door zonnepanelen en geeft deze vrij wanneer het nodig is, bijvoorbeeld ’s nachts of tijdens stroomuitval. Het systeem is modulair, wat betekent dat het kan worden aangepast aan de specifieke energiebehoeften van de gebruiker. Dit maakt het een flexibele oplossing voor zowel huishoudelijke als commerciĆ«le toepassingen.

Technologie

Wat de BYD B-Box onderscheidt, is de gebruikte accutechnologie. De lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) accu’s zijn veiliger en duurzamer dan andere lithium-gebaseerde accu’s. Ze zijn bestand tegen hoge temperaturen, hebben een lange levensduur en hebben geen last van thermische runaway (een kettingreactie die tot explosies kan leiden).

ThuisBatterij

Thuisbatterij bekende merken
Subsidie thuisbatterij
Sonnenbatterie
Enphase
SMA Solar Technology
Fluence Energy
Sessy
Wartsila