Eaton

Eaton Corporation werd opgericht in 1911 en staat bekend als Eaton Het concern is een wereldleider in energiebeheertechnologieën en -diensten die een duurzamere wereld ondersteunen. De omzet in 2022 was meer dan 20 miljard dollar en wereldwijd heeft het 85.000 medewerkers. Met zijn uitgebreide expertise en innovatieve oplossingen speelt Eaton een centrale rol in het helpen van klanten om hun energieverbruik efficiënter en effectiever te beheren.

xStorage Home – thuisbatterij

xStorage Home is ontworpen om eigen gebruik van zonne-energie te maximaliseren en geeft rust in geval van netwerkuitval. Het systeem is ontworpen door Eaton en voorzien van lithium-ion accu’s van Nissan, markleider op het gebied van elektrische voertuigen (EV). Er zijn 3 modellen: 3,6 kW, 4,6 kW en 6.0 kW. Ze zien er mooi en strak uit net als de Powerwall van Tesla. De afmetingen van de xStorage Home zijn 74 cm x 48 cm x 17cm.

Laadpaal
De xStorage Home eenheid kan tevens worden ingesteld dat het systeem samenwerkt met een laadpaal aan huis. Op deze manier wordt de extra elektriciteit gebruikt om het laden van een EV te ondersteunen.

xStorage voor Business

De xStorage is ook leverbaar voor bedrijven, de capaciteit is dan wel wat groter.
– xStorage Compact: 21 kWh tot 750 kWh
– xStorage Buildings: 20 kWh tot 5 MWh
– xStorage Container: Maximum 2 mWh, schaalbaar tot 20 containers

Producten en Diensten

Eaton is gespecialiseerd in het leveren van energiebeheeroplossingen die helpen bij het beheren van elektrische, hydraulische en mechanische energie op een veiligere, efficiëntere en duurzamere manier. Het productaanbod van het bedrijf omvat onder andere circuitbeveiligingen, stroomverdelingseenheden, hydraulische systemen, brandstofsystemen, aandrijflijncomponenten en luchtbehandelingssystemen. Bovendien biedt Eaton diensten aan zoals energie-audits, systeemontwerp en -integratie, en technische ondersteuning.

Energieopslag

Eaton biedt producten aan voor zowel bedrijven als particulieren. Ze hadden een breed scala aan producten, waaronder UPS-systemen (Uninterruptible Power Supply) voor bedrijven en thuisgebruik. Deze systemen kunnen in principe worden gezien als grote batterijen die energie opslaan en leveren in het geval van stroomuitval. Eaton heeft ook grotere energieopslagsystemen die gebruikt kunnen worden voor commerciële en industriële toepassingen, zoals het balanceren van het elektriciteitsnet of het opslaan van overtollige energie van zonne- of windenergie.

ThuisBatterij

Thuisbatterij bekende merken
Subsidie thuisbatterij
Sessy
Blauhoff
LG Chem
BYD B-Box
Sonnenbatterie
EcoFlow draagbare powerstations