Alpha ESS

Alpha ESS, ook bekend als Alpha Energy Storage Systems, is een bedrijf dat wereldwijd bekend staat als leverancier van geavanceerde batterijsystemen voor energieopslag. Het hoofdkantoor is gevestigd in Shanghai, China. Daarnaast heeft het bedrijf meerdere onderzoeks- en ontwikkelingscentra en productiefaciliteiten wereldwijd. Dit zorgt ervoor dat Alpha ESS een globale speler is in de wereld van energieopslagsystemen.

SMILE-serie is een populair product van Alpha ESS. Het is een compacte, all-in-one batterij-energieopslagsysteem, ontworpen voor residentieel gebruik. De 3,8 kWh batterij weegt 39,2 kg en de afmetingen zijn vrij compact met 61 cm x 43 cm x 21 cm. De basisunit weegt 19 kg. Er kunnen maximaal 4 batterijen aan elkaar gekoppeld worden (4 x 3,8 kWh). De SMILE 5 thuisbatterij is geschikt voor ruime woningen. SMILE-T10-HV is een 3-fasen batterijsysteem voor gebruikers met warmtepompen en laadpalen aan huis.

STORION-serie is een rack-mounted energieopslagsysteem dat in commerciƫle en industriƫle omgevingen kan worden gebruikt. Het is ontworpen voor grotere schaal toepassingen en kan een groter vermogen leveren dan de huishoudelijke systemen.

Energiemanagement: Alpha ESS biedt ook bijbehorende software voor energiebeheer, die een intelligente controle mogelijk maakt over de productie, opslag en het verbruik van energie. Tevens verkopen ze een slimme laadpaal.

Alpha ESS Benelux

Iinno Benelux is exclusieve agent voor Alpha ESS producten in de Benelux. Veel producten zijn uit voorraad leverbaar vanuit het centraal Benelux magazijn in Maasmechelen. Een AlphaESS Smile 5 Systeem kost rond de 5600 euro (exclusief plaatsing) en een batterij is ongeveer 3150 euro. Aankoop en installatie is via installatiebedrijven op het internet.