Mini camera of IP camera

mini camera

Mini camera of IP camera kopen

Een mini camera en een IP camera zijn beide typen beveiligingscamera’s maar ze hebben verschillende kenmerken en toepassingen. Een belangrijk pluspunt van beide camera’s is dat je op afstand je huis in de gaten kan houden. Met wifi heb je toegang tot live videostreams en opnames vanaf uw smartphone, tablet of computer.

Mini camera

Een mini-camera word ook wel spycam of verborgen camera genoemd. Het is een kleine en discrete camera die ontworpen is om onopgemerkt video- of foto-opnames te maken. Ze zijn meestal compact en kunnen gemakkelijk worden verborgen of geïntegreerd in alledaagse objecten, zoals pennen, klokken, brillen of zelfs knopen. De mini camera op de foto is meer bedoeld als beveiligingscamera in een compact formaat dan als een spycam.

Voordelen mini camera

– Compact formaat: Mini camera’s zijn klein en onopvallend waardoor je ze gemakkelijk kan plaatsen
en/of verbergen.
– Draagbaarheid: Vanwege hun kleine formaat zijn ze gemakkelijk te verplaatsen en te installeren.
– Kosten: Mini camera’s zijn over het algemeen goedkoper dan IP camera’s.

Nadelen

– Beeldkwaliteit: Mini camera’s hebben meestal een lagere resolutie en beeldkwaliteit dan IP camera’s.
– Bekabeling: Ze vereisen vaak een bekabelde verbinding.

IP camera (Internet Protocol camera)

Een IP-camera (Internet Protocol-camera) is een digitale videocamera die wordt gebruikt voor videobewaking. Ze zijn groter als een mini camera en meer robuust.

Voordelen IP camera

– Hoge beeldkwaliteit: IP camera’s bieden over het algemeen een betere beeldkwaliteit en hogere resolutie dan mini camera’s.
– Geavanceerde functies: Ze zijn vaak uitgerust met meer geavanceerdere functies, zoals bewegingsdetectie, nachtzicht en tweerichtings audio.

Nadelen

– Prijs: IP camera’s zijn duurder dan mini camera’s.
– Installatie: Ze vereisen mogelijk een iets moeilijkere installatie en configuratie dan een mini camera.

2,4 GHz en 5 GHz

Wat betreft 2,4 GHz en 5 GHz, dit zijn twee verschillende frequentiebanden die worden gebruikt voor draadloze communicatie, zoals Wi-Fi. Wanneer je een camera koopt is het belangrijk zijn om te weten welke frequentieband de camera ondersteunt. De oude frequentie is 2,4 GHz maar deze wordt nog vaak gebruikt bij allerlei apparaten zoals laptops, babyfoons en camera’s.

De meeste routers ondersteunen zowel 2,4 GHz als 5 GHz. Als je op je mobiel kijkt naar je wifi verbinding zie je ‘beschikbare netwerken’. Als je daar op klikt dan zou de naam van je eigen router twee keer moeten verschijnen. Een keer gewoon en tweede keer met de toevoeging 5GHz. De hogere frequentie is sneller maar schijnt meer last te hebben van obstakels als muren en vloeren. Persoonlijk heb ik deze ervaring niet, 5GHz doet het prima bij mij, ook op de bovenverdieping.

SD kaart in mini camera van Ezviz

Cloud of SD-card?

De beelden kan je in de cloud opslaan maar dan moet je wel een abonnement afsluiten. Ezviz rekent hier een tarief voor van 5 tot 10 euro per maand. Goedkoper is om een mini-sd kaart te gebruiken maar bij een calamiteit heb je natuurlijk kans dat je de beelden kwijt bent.

Smart Home

Smart home gadgets
Thuisbatterij