SunPower

SunPower Corporation werd opgericht in 1985 in Californië. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de marktleiders in de zonne-energie-industrie en staat bekend om het leveren van hoogwaardige zonnepanelen met het hoogste rendement in de markt. Sunpower is actief in 100 landen en heeft meer dan 1200 verkoop- en installatiepartners.

SunPower Maxeon 3: Deze panelen staan bekend om hun hoge efficiëntie, tot wel 22,6%. Een percentage van 15% tot 22% wordt in deze branche als goed rendement beschouwd. De Maxeon-celtechnologie maakt de panelen duurzaam en betrouwbaar, zelfs in moeilijke omstandigheden. Lange termijn veldtesten hebben aangetoond dat Maxeon-panelen bijzonder duurzaam en betrouwbaar zijn, met een degradatiesnelheid die de laagste in de branche is. Dit betekent dat de energieproductie van deze panelen in de loop van de tijd minder snel afneemt dan bij andere zonnepanelen.

SunPower Performance-serie: Dit zijn panelen die gebruik maken van conventionele cellen maar met de unieke shingling-techniek van SunPower. Deze techniek zorgt ervoor dat de panelen efficiënter zijn dan de traditionele panelen. Qua prijs zijn ze goedkoper dan de Maxeon 3 panelen.

SunPower kopen

De zonnepanelen van SunPower worden verkocht en geïnstalleerd door diverse installatiebedrijven in Nederland. Een los Maxeon paneel kost rond de 400 euro, een set van 10 stuks (3500 Wp) zal tussen de 5000 en 7500 euro kosten inclusief plaatsing.

Zonnepanelen & thuisbatterij

Zonnepanelen overzicht
Stekkerklare zonnepanelen
Thuisbatterij bekende merken