Canadian Solar

Canadian Solar werd in 2001 opgericht door Shawn Qu, een professor in de opto-elektronica aan de Universiteit van Toronto. Het bedrijf is gevestigd in Guelph, Ontario, Canada maar een groot deel van zijn productiecapaciteit is gevestigd in China. Er werken 18.000 medewerkers wereldwijd. Door het opbouwen van sterke productie- en R&D-afdelingen heeft Canadian Solar zich gevestigd als een van de meest erkende merken in de zonne-energie-industrie. Naast panelen maken ze ook omvormers en thuisbatterijen.

Canadian Solar Zonnepanelen

– TOPHiKu6
– TOPBiHiKu6/TOPBiHiKu6 (tweezijdig)
– HiKu6/HiKu7
– HiHero

Canadian Solar is een bekend merk en is interessant als je een goede prijs/kwaliteit verhouding zoekt. De garantie op de panelen is 12 jaar product garantie en 25 jaar vermogensgarantie. Qua prijs is Jinko Solar vermoedelijk goedkoper maar dat bedrijf is geheel gevestigd in China.

Tweezijdige modules

Een tweezijdige (bifacial) module produceert zonne-energie aan beide kanten. Dit soort modules wordt vooral in commerciƫle projecten gebruikt of bij winkels. Het kan ook thuis gebruikt worden als de module los staat, bijvoorbeeld op een pergola in de tuin. Tweezijdige modules hebben een hogere energieopbrengst maar zijn uiteraard duurder in prijs.

Zonnepanelen & thuisbatterij

Zonnepanelen
Stekkerklare zonnepanelen
Meyer Burger
Thuisbatterij bekende merken