Jinko Solar

Jinko Solar werd opgericht in 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in Shanghai, China. Sindsdien heeft Jinko Solar een snelle groei doorgemaakt en is het een van de grootste en meest innovatieve zonne-energiebedrijven ter wereld geworden.

Jinko Zonnepanelen kopen

De panelen bestaan uit verschillende series: Tiger, Eagle en Cheetah. Als je een set van 10 Tiger zonnepanelen Full Black 430WP laat plaatsen (samen 4300 Wp, 4085 kWh) dan zal dit ongeveer 5600 euro kosten. Een goedkope set van 4 stuks (1720 WP / 1635 kWh) kost ongeveer 2800 euro.

Voordelen en nadelen

Jinko Solar is een van de grootste zonnepaneel fabrikanten ter wereld. Het maakt goede zonnepanelen voor een relatief lage prijs. Vergeleken met premium panelen zal er zeker een verschil zijn maar de aanschafprijs is dan ook aanzienlijk lager. De vermogensgarantie is 25 jaar en de product garantie is 10 jaar. Heb je geen groot budget dan kan Jinko een goede keus zijn.

Bedrijf

Jinko Solar begon zijn operaties met de productie van silicium wafers, die worden gebruikt als basis voor zonnecellen. Door de jaren heen breidde het bedrijf uit naar de productie van zonnecellen en -modules, waarmee het een volledig geïntegreerde zonne-energieproducent werd. Jinko Solar ging in 2010 naar de New York Stock Exchange, waarmee het de eerste Chinese zonnepanelenfabrikant werd die aan een Amerikaanse beurs werd genoteerd. De omzet in 2022 was meer dan 12 miljard dollar.

Zonnepanelen & thuisbatterij

Zonnepanelen overzicht
Sunpower
Stekkerklare zonnepanelen
Thuisbatterij bekende merken