LG

LG

LG Corporation (Life’s Good) is een Zuid-Koreaans multinationaal conglomeraat dat opgericht werd in 1947. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Seoul en is een van de grootste en meest prominente bedrijven in Zuid-Korea. LG heeft zijn verschillende industrieën, waaronder consumentenelektronica, huishoudelijke apparaten, mobiele communicatie, en voertuigcomponenten. Er werken meer dan 200.000 werknemers en de omzet verleden jaar was 56 miljard dollar.

*UPDATE*: LG Solar is gestopt met de bouw van zonnepanelen sinds februari 2022. Reden is de hoge prijzen van het materiaal en de toegenomen prijsconcurrentie. Bestaande panelen houden hun garantie.

LG NeON 2 – dunne zonnepanelen

Dit is een hoogwaardig zonnepaneel dat bekend staat om zijn hoge efficiëntie en duurzaamheid. Het heeft een uniek ontwerp met cellen die dunner zijn dan standaard zonnepanelen, waardoor het meer licht kan opvangen. Het beschikt ook over de Cello-technologie van LG, die het energieverlies vermindert en daardoor de efficiëntie verhoogt. Het NeON 2-paneel biedt ook uitstekende prestaties onder omstandigheden met weinig licht en is zeer duurzaam, met een productgarantie van 25 jaar.

LG NeON R – minimalistisch

Dit is een premium zonnepaneelmodel van LG dat bekend staat om zijn extreem hoge efficiëntie en vermogensclassificatie. De NeON R-panelen hebben een minimalistisch, esthetisch ontwerp zonder elektroden aan de voorkant, waardoor ze ideaal zijn voor huiseigenaren die zowel functionaliteit als stijl belangrijk vinden. Ze hebben ook een zeer hoge temperatuurcoëfficiënt, wat betekent dat ze efficiënt blijven werken, zelfs bij hoge temperaturen. Net als de NeON 2-panelen, komen de NeON R-panelen ook met een product garantie van 25 jaar.

Prijs

Een set van 10 LG zonnepanelen (3500 Wp) kost zo’n 7500 euro inclusief plaatsing. Dit zou voldoende moeten zijn als je 3200 kWh aan stroom verbruikt op jaarbasis.

Voordelen & nadelen

De voordelen van LG zonnepanelen zijn de prima kwaliteit en een hoog rendement. De vermogens- en product garantie is 25 jaar. Het is een groot concern dat uitgebreid onderzoek doet naar zijn producten. Een nadeel is dat de prijzen van LG hoger liggen dan goedkopere Chinese concurrenten.

Zonnepanelen & thuisbatterij

Zonnepanelen
Stekkerklare zonnepanelen
Meyer Burger
LG thuisbatterij
Thuisbatterij bekende merken