Ezviz mini camera review

Ezviz mini camera review

De Ezviz mini camera op de foto is vrij eenvoudig te installeren. De camera heeft een snoer van 3 meter en een stekker. Het is geen draadloze camera. Je installeert eerst de Ezviz app in de Playstore en maakt een account aan. Tijdens het aanmaken wordt gevraagd om de QR code van de camera te scannen. Hierna wordt de mini camera toegevoegd aan de app en is deze gereed om te beveiligen.

Als de mini camera aan staat dan brandt er een blauw lampje. Loop je er voor dan geeft het een harde piep. Je kan echter zowel de audio als de lampjes uitzetten. De camera hoeft niet voortdurend aan te staan. In het menu in de app kan je hem op slaapstand zetten. Er zit ook een microfoon in de camera waarmee je kan praten. Ook kan je opnemen.

Pluspunten

De installatie ging aanvankelijk vrij vlot. Ik kon na installatie ons huis online bekijken. De frequentie moet 2,4 GHz zijn anders werkt het apparaat niet. Maar de meeste routers zullen zowel 2,4 GHz als 5 GHz ondersteunen. Het nachtzicht van de camera was goed, ik kon in het donker de kamer zien.

Nadelen

De eerste dagen was ik redelijk positief over de Ezviz mini camera. Dit veranderde toen ik de camera verplaatste van de bovenverdieping naar de woonkamer. De camera ging onverwachts offline en ook resetten hielp niet. Het lampje was blauw (dat is goed) maar desondanks kreeg ik het apparaat niet meer in werking. Andere nadelen die ik ervoer: de mini SD kaart deed het niet in de camera. Ook kreeg ik slechts sporadisch alarm meldingen op mijn mobiel. Ondanks dat ik het hoogste bewegingsniveau had ingesteld en vaak voor beeld liep. De interface van de app vond ik ook niet erg overzichtelijk.

Reviews op internet

Toen ik het apparaat kocht liet ik me leiden door de vele goede reviews van de camera bij de verkoper (groot bedrijf). Pas toen ik na een paar dagen problemen kreeg met de mini camera keek ik eens verder op het internet. Wat bleek, op Trustpilot zijn behoorlijk wat mensen ontevreden over een camera van Ezviz! Het merk kreeg op Trustpilot vaak 1 tot 2 sterren. Zowel voor het product als de klantenservice. Dit deed mij besluiten om het artikel direct terug te sturen. Het probleem met de camera lag kennelijk niet alleen bij mij.

De smart verlichting van LSC Smart Connect Action doet het wel prima (ook van een Chinees bedrijf). Ook de indoorcamera van LSC werkt naar behoren.

Smart gadgets – Home

Mini camera of IP camera
Slimme verlichting
Philips Hue