LSC Smart Connect

LSC app apparaten overzicht

LSC Smart Connect Action

LSC Smart Connect is een huismerk van de Nederlandse discountwinkelketen Action. LSC staat voor “LED Smart Connect” en het merk richt zich op het aanbieden van slimme verlichtings- en huisautomatiseringsproducten. Je kan producten van LSC ook kopen bij BOL.

Uit China

De producten van LSC zijn voornamelijk afkomstig uit China. Het land is wereldwijd een grote producent van consumentenelektronica en levert een aanzienlijk deel van de wereldwijde productie van slimme apparaten. Door de productie in China te houden, kan Action concurrerende prijzen aanbieden op de markt voor slimme verlichting en huisautomatisering.

Assortiment

Het assortiment bestaat onder andere uit slimme LED-lampen, stopcontacten, schakelaars, bewegingssensoren en beveiligingscamera’s. Deze producten kunnen worden bediend en beheerd via een smartphone-app, waarmee gebruikers de verlichting en andere aangesloten apparaten in huis op afstand kunnen bedienen, plannen en aanpassen.

App

De app van LSC Smart Connect Action is overzichtelijk (zie foto boven). Je ziet de apparaten in je account en of ze online zijn of uitgeschakeld. De LSC app is compatibel met zowel iOS- als Android-apparaten. Je kan de slimme apparaten ook door spraak besturen met Google Assistant of Amazon Alexa.

functies in LSC app
De functies worden eveneens overzichtelijk weergegeven. Een tikje op het scherm, en je kan een bepaalde functie aan- en uitzetten. De indoor camera staat aan. Met de functie ‘private modus’ wordt de camera in de slaapmodus gezet.

beweging gesignaleerd
Motion detected. De indoor camera heeft een beweging waargenomen en stuurt gelijk een melding naar je mobiel. In het functie overzicht staat ‘Berichten’. Hier worden de meldingen opgeslagen zodat je kan zien wanneer de camera iets heeft gezien. Ik moet zeggen dat de camera wel een hoop meldingen geeft ook als er niemand thuis is. Deze meldingen worden (zonder geluid/trillingen) opgeslagen in het kopje Berichten. Je kan het apparaat instellen, er zitten een hoop functies op. Het zou ideaal zijn als je alleen een melding krijgt als er iemand voor beeld loopt maar zover ben ik nog niet gekomen.

Privacy

De Action is het huismerk maar de leverancier is het Chinese platform Tuya. Gegevens worden beheerd door Action maar kunnen ook worden ingezien door het Chinese platform. Zou je slimme verlichting kopen van Philips Hue dan worden de gegevens opgeslagen op de eigen servers van Philips of in de cloud (Google, Amazon, Microsoft).

Voordelen & nadelen

De slimme verlichting van LSC is goedkoop. Een slimme Ledlamp in kleur + wit kost bij Action ongeveer 8 euro. Bij Philips Hue start de prijs vanaf 50 euro. Je kan bij LSC niet alleen slimme verlichting toevoegen in je app maar ook indoor- en buitencamera’s. De app van LSC Action werkt goed en is overzichtelijk. Ik krijg wel veel stille meldingen in mijn Berichten zonder dat er iets in de buurt is. De camera werkt verder prima. Het belangrijkste nadeel is wellicht de privacy. De basis van het systeem komt van een groot Chinees platform dat ook slimme producten aan HEMA, Lidl en Kruidvat levert.

Smart Home

Slimme verlichting
Mini camera of IP camera
Ezviz mini camera review
Zelfvoorzienend huis